Juwelier Diamanten

Een geschikt sierraad met diamant

Bent u opzoek naar een mooi sierraad voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid of gewoon om aan uzelf cadeau te doen? Wij hebben een breed assortiment aan de mooiste trouw- en verlovingsringen. Laat de ring extra spreken met diamanten, ook daar kunnen wij u mee helpen.

Voor een speciale gelegenheid

Een sierraad kan een mooie herinnering zijn aan een speciale gelegenheid. Denk zo bijvoorbeeld aan een ring voor een trouwerij. Bij ons bent u zeker aan het goede adres om een ring met diamanten uit te zoeken. Door het brede assortiment is er altijd een ring met diamanten naar uw smaak. Natuurlijk is onze juwelier niet alleen voor trouw- en verlovingsringen. De ringen kunnen ook voor andere speciale gelegenheden gebruikt worden zoals jubileums, dierbare herinneringen of andere vieringen.

Over diamanten, de 4 C's

Een diamanten juwelier let bij de kwaliteit van diamanten op de zogenaamde 4 C's van diamanten: carat, colour, clarity en cut. Carat staat voor de grote en het gewicht van de diamant. 1 karaat staat gelijk aan 0,2 edelsteen. Deze getallen worden afgerond op twee decimalen. Wanneer een diamanten juwelier kijkt naar de kleur, is een diamant meer waard wanneer deze weinig kleur heeft. Naast de kleurloze diamanten zijn er ook diamanten met een kleur als roze of blauw. Deze transparante kleuren zijn erg veel waard aangezien enkel 10% van alle diamanten een andere kleur hebben dan wit of geel. Hoe helderder de diamant, des te minder interne fouten. Een diamant kan vlekken krijgen tijdens het groeiproces. Ook tijdens het slijpen kunnen er onzuiverheden in de diamant ontstaan. Als laatste punt kijkt men naar de vorm van de diamant. Deze kan ook veel bepalend zijn in de waarde van een diamant. Diamanten in trouw- en verlovingsringen kunnen erg verschillen in maat, vorm en kwaliteit. Kies een ring die bij u past. Wanneer u gaat zoeken naar de perfecte trouwring, denk dan goed na aan welke aspecten de ring moet voldoen.

Kiezen van een sierraad

Het kiezen van een passende diamant en daarbij ring is een erg persoonlijke keuze. Zorg dat u uw wensen duidelijk hebt. Door het brede assortiment en mogelijkheden zal er altijd een geschikt sierraas tussen zitten. Wanneer u kiest voor een trouw- of verlovingsring, kies dan voor een tijdloos model zodat u er heel wat jaren plezier van gaat hebben. Onze diamanten juwelier helpt u graag verder bij de keuze van een ring.